Eigenlijk is het net als LEGO

Geschreven op 2 maart 2022 Eigenlijk is het net als LEGO

Al enige tijd werken wij bij Soluso aan iets nieuws. Iets wat voor iedereen die dit leest wel interessant kan zijn, of je nou developer bent of juist niet. Wij werken namelijk aan een zogenaamd ‘low code ontwikkelplatform’. Een snelgroeiende tak van softwareontwikkeling die IT makkelijk maakt. Voor iedereen!

Wat is Low-Code precies?

Low code zorgt ervoor dat je niet meer je hoofd hoeft te breken over complexe programmeertalen, code of infrastructuur. Je zet je ‘blokjes’ in elkaar en kunt zo zelf snel en eenvoudig functionele applicaties ontwikkelen. Zo heb je dus veel minder specialistische, technische kennis nodig om neer te zetten wat je wilt hebben.

Slimme oplossingen

Sinds 2 jaar bouwen we aan dit nieuwe platform en het is nog volop in ontwikkeling. Toch zijn er al veel onderdelen van het platform die we in kunnen zetten bij onze klanten. Zo kunnen we soms tegen relatief lage kosten, toch hele mooie oplossingen creëren. Daarmee kunnen we onze klanten regelmatig een alternatief bieden als volledig maatwerk te kostbaar wordt.  

  • K3  Scheepsbelading
  • CloudWeigh Asfalt
  • Digitaal Rijden

Hoe werkt het?

Ons platform heeft (straks) een grafische gebruikersinterface (GUI) die het mogelijk maakt om sneller en eenvoudiger applicaties te creëren. Stel dat je een supereenvoudige CRM-toepassing voor je organisaties wilt bouwen, helemaal naar eigen wens. Je maakt dan eerst een entiteit ‘persoon’ aan. Vervolgens geef je aan welke velden je wilt toevoegen van je klanten (naam, adres, status, etc). En tot slot bepaal je of iets een tekstveld, een numeriek veld of bijvoorbeeld keuzelijst is (voor status is dat bijv. prospect/lead/client).

Het resultaat

En dan ben je er eigenlijk al. Door alles in te vullen creëer je namelijk niet alleen een tabel in de applicatie, maar ook een database die wordt verbonden met je applicatie. Je hebt de stukjes zelf in elkaar gezet. Zo heb je dus, specifiek voor jouw organisatie, zelf jouw droomkasteel, een applicatie in de cloud, gebouwd!

Meer weten of meebouwen?

Wil je meer weten over Low Code?  Wil je als stagiair of developer meebouwen aan ons platform?
Of denk jij als klant of reseller dat dit interessant voor jou kan zijn? Leg je wensen maar aan ons voor. Wij denken heel graag met je mee! 

 

Terug naar het overzicht