Wat is een wireframe? En wat heb je eraan?

Geschreven op 14 maart 2022 Wat is een wireframe? En wat heb je eraan?

Laat je een applicatie bouwen? Dan kan een ‘wireframe’ heel waardevol zijn. Eigenlijk is een wireframe een simpele blauwdruk van wat we gaan bouwen. Het maakt schematisch zichtbaar hoe de applicatie straks gaat functioneren. Zo krijg je al in een vroeg stadium een beter beeld van hoe het werkt en het er in grote lijnen uit komt te zien.

Hoe ziet een wireframe eruit?

Bij Soluso gebruiken we twee soorten wireframe-types:

  • Low-fidelity wireframe:

Dit is een grove schets of demo van de applicatie of website. Heel simplistisch ontworpen, vaak nog in zwart-wit. De focus ligt (ook voor jou als klant/tester) dan dus op de functionaliteit van het concept. Dit geeft ons juist de informatie die we in de beginfase nodig hebben en voorkomt dat er al te veel wordt gekeken naar het uiterlijk. Eventuele feedback kunnen we eenvoudig verwerken in het low-fidelity wireframe. Dit geeft jou als klant niet alleen een goed beeld, maar zorgt voor tijdsbesparing én een realistische benadering van het project.

  • High-fidelity wireframe:

Na het neerzetten van het projectconcept, komt het leuke gedeelte. Een high-fidelity wireframe richt zich op het uiterlijk van de webpagina of app. Nu gaat het dus ook echt leven voor jou als klant. De high-fidelity wordt zo een meer uitgebreide blauwdruk. Enerzijds voor de developer om verder op door te werken, anderzijds voor de gebruikers om te zien of het ook echt wordt zoals vooraf gedacht.

Beter weten wat we samen bouwen

Een wireframe kan voor ons een leuk en nuttig onderdeel zijn van het bouwproces. Voor onze klanten is het vaak een geweldige manier om te helpen het projectconcept te begrijpen en visueel te maken. Het gaat er niet om iets flitsends te laten zien, maar om te zorgen dat iedereen de kern van het concept zo goed mogelijk begrijpt. Vanuit daar willen we dan samen zoveel mogelijk feedback verzamelen om samen een alomvattend concept te creëren. Want hoewel het daadwerkelijk bouwen bij ons ligt, is het eindresultaat vooral een team-effort!

Terug naar het overzicht