Starten bij Soluso

Geschreven op 5 april 2022 Starten bij Soluso

Naam: Jos Vroegindeweij  
Leeftijd: 23
Functie: Junior Software Developer
Houdt van: Logica en Trackmania
Werkwijze: Denken in oplossingen!


Problemen oplossen door logisch na te denken

Zijn moeder speelde een spelletje op haar telefoon, maar kwam er maar niet uit. Dat was voor Jos aanleiding om zelf een simulatie te programmeren. Hij bouwde een versimpelde versie van het spelletje. Zo kon hij zijn moeder laten zien dat het wél op te lossen was. Het is eigenlijk niet heel veel anders dan wat Jos sinds kort in het groot voor werk doet. Vanaf januari bouwt Jos als developer bij Soluso mee aan slimme oplossingen voor complexe organisatieprocessen.

Echte én Kunstmatige Intelligentie

Jos is 23 jaar en studeerde onlangs af in Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit. Toch vond hij zijn tweede studie Informatica nog leuker. Vooral de logica achter problemen beredeneren heeft zijn interesse. De combinatie van beide kennisgebieden én het nuchtere, open karakter van Jos waren voor Soluso reden om hem een werkplek aan te bieden. Een intelligente, vriendelijke jongen die prettig en recht voor zijn raap communiceert. Inmiddels is hij al aardig geïntegreerd in het team en heeft hij zijn vaste plek verworven.

Afstuderen in een online wereld

Jos heeft een open en vrolijke persoonlijkheid. Iedere dag doet hij om 7 uur ’s avonds mee met een toernooi in Trackmania; een racespel, waarin je je eigen tracks kunt bouwen en iedereen dezelfde auto heeft, waardoor het puur op vaardigheden aankomt. Daarbij organiseert hij ook competities in races die hij zelf op de server ‘tegen het spel aan’ heeft geprogrammeerd. Online heeft hij daardoor diverse sociale contacten met andere spelers wereldwijd. Dat hij in coronatijd volledig digitaal moest afstuderen heeft hij dan ook nooit echt als probleem ervaren. De virtuele presentatiezaal, met echte online bezoekers, die de opleiding had gecreëerd voor de presentatie van zijn scriptie, gaf er juist een mooie nieuwe dimensie aan. 

Op waarde geschat

De sfeer op kantoor bevalt Jos goed, zo die eerste maanden. Het is een fijne, open werkplek met moderne inrichting. En hij waardeert het enorm dat hij gelijk in het team wordt opgenomen, zonder dat er meteen van alles verwacht wordt. Er is ruimte voor vragen, ruimte voor ontwikkeling en tegelijk direct ook al ruimte voor eigen inbreng. En dat past goed bij Jos, want hij neemt niet zomaar genoegen met de eerste de beste oplossing, maar bekijkt een probleem graag van alle kanten.

Wil je kennismaken met Jos of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op!

Terug naar het overzicht