Als buitenlandse student in Nederland

Geschreven op 8 juli 2022 Als buitenlandse student in Nederland

Naam: Paolo Scattolin
Functie: Full Stack Developer
Houdt van: Ultimate Jumping en gitaar spelen
Werkwijze: Denken in oplossingen!

Naar Nederland verhuizen om te werken of studeren? Dat doe je natuurlijk niet zomaar. Toch heeft onze nieuwste collega, Paolo Scattolin, absoluut geen spijt van zijn stap. Hij verhuisde in 2018 vanuit Brescia, Italië naar Nederland om te studeren en werkt nu enkele maanden bij Soluso. We vroegen hem naar zijn ervaringen en tips voor andere buitenlandse IT-studenten die hier wonen of misschien willen gaan wonen.

Je denkt niet meteen aan Nijmegen

Het vraagt een bepaalde ondernemendheid en vaak zijn er tal van praktische redenen om juist wel in eigen land te blijven. Bij Paolo liep het echter zoals het liep. Zijn studie ‘Electrical Engineering’ in Milan gaf hem niet wat hij zocht. Hij ging op zoek naar een andere studie én een andere omgeving. Na een zoektocht langs de meer bekende landen, steden en universiteiten, kwam hij bij de Radboud Universiteit. Nijmegen kende hij alleen heel vaag, als belangrijk strategisch punt tijdens operatie Market Garden in WOII. Maar hij waagde de gok. Inmiddels woont hij hier 4 jaar met veel plezier.

Flexibel werken naast je studie

In Nederland is volgens Paolo alles erg goed geregeld. De universiteiten staan hoog aangeschreven, kosten zijn relatief laag en de services zijn uitstekend. Bovendien is er in de IT voldoende werk te vinden. Zo kwam Paolo al tijdens zijn studie bij Soluso terecht als developer. Hij trof een zeer internationaal team, waardoor er meteen veel raakvlak was. Voor Paolo een ideale (bij)baan om al veel kennis én kennissen op te doen. Door de flexibiliteit die hij heeft in werktijd en werkplek, kan hij (naast zijn master Cybersecurity) wekelijks toch nog 20 uur werken.

Met Soluso op avontuur

De nieuwsgierigheid en het ondernemende karakter van Paolo komt van pas in zijn werk. Hij is leergierig en zoekt graag naar nieuwe wegen en oplossingen. Bij Soluso werkt Paolo vooral veel aan (projecten op) ons eigen platform Simba. Hier leert hij van Arno (en de rest van het team) in korte tijd dan ook veel bij over software development. Waar zijn ontdekkingsreis verder heen gaat laat hij graag nog open. Voorlopig staat alleen een bezoek aan de Waddeneilanden bij hem op het verlanglijstje.

Woon je zelf ook nog niet zo lang in Nederland? Wil je (naast je studie) werken in een internationale omgeving? Of wil je juist iets weten over Cyber Security? Paolo helpt je graag!

Terug naar het overzicht