Laag water en de scheepvaart

Geschreven op 13 september 2022 Laag water en de scheepvaart

Het is volop in het nieuws; de lage waterstanden treffen ook de scheepvaart. Schepen kunnen minder zwaar beladen worden en dus komt het vervoer van grondstoffen en goederen in het geding.

Planningssoftware voor de scheepvaart

Voor K3Delta ontwikkelden wij een applicatie voor o.a. hun planning van vrachten over het water. Hieraan zitten bijvoorbeeld ook de actuele waterstanden van Rijkswaterstaat gekoppeld (via een API). Zo ziet de planning hoe diep een vaargeul is, zodat hier met belading van hun schepen rekening gehouden mee kan worden.

Efficiënt en accuraat

De extreem lage waterstanden van de laatste tijd zijn nu een hot item. Aan dat watertekort verandert deze applicatie helaas helemaal niets. Maar voor een organisatie als K3Delta zijn de waterstanden het hele jaar door belangrijk. Zo draagt onze applicatie met waterdata-koppeling veel bij aan een efficiënte planning met precies de juiste scheepsbelading op de juiste momenten. Minder vrachtvervoer dus, dus goedkoper, sneller én duurzamer.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Of ben je benieuwd in hoeverre je jullie systemen en data kunt koppelen voor meer efficiëntie in je workflow? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht