Meestermodel case

Advocaten in het familierecht stellen regelmatig uitgebreide en complexe documenten op voor hun cliënten. Dat ging en gaat nog niet altijd op de meest efficiënte manier. Om het aanmaken van die stukken eenvoudiger en sneller te maken, hebben wij voor onze klant een handige tool ontwikkeld die het opstellen ervan flink vereenvoudigt: Meestermodel.

Meester-model-screenshot

Gegevens staan automatisch ingevuld

Met Meestermodel worden alle documenten voor echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen nu in een paar klikken automatisch digitaal samengesteld. Veel sneller dus én met veel minder kans op fouten. De tool leid je stapsgewijs door alle acties die bij zo’n situatie komen kijken. De tool verwerkt de antwoorden en plaatst de data in de benodigde documenten.

Wat kan er zoal?

Enkele features van deze slimme SaaS-applicatie zijn:

  • Eenvoudig documenten opstellen en beheren 
  • Gegevens maar 1 keer invullen 
  • Zeer veilige opslag en verwerking van data 
  • Alleen relevante vragen worden getoond
  • Mogelijkheid om meerdere scenario’s te tonen

Voor wie?

De tool is specifiek ontworpen voor familierechtadvocaten die zijn aangesloten bij de vFAS. Het was en is een bekend probleem, waar veel van de aangesloten leden mee te maken hebben. Voor contracten was er vaak wel een sjabloon om in te vullen, maar daarin was het toch vaak knippen en plakken, wat ook erg foutgevoelig is.

Wat hebben we gedaan?

We hebben samen met de klant gekeken welke situaties en gegevens er nodig kunnen zijn. In de applicatie hebben we vervolgens een vragenlijst gebouwd, die de advocaten kunnen doorlopen. Er staan wel 500 vragen in, maar stappen die niet van belang zijn worden door de tool overgeslagen en gegevens die eerder al zijn ingevuld worden automatisch doorgezet. Zo kan de gebruiker toch snel een contract genereren.


Bekijk voor meer inspiratie en informatie deze video over de werking van het product of kijk op de website van Meestermodel.

Meestermodel haar missie is om familierechtadvocaten te ondersteunen in hun werk. Dat doen we door (online) tools te ontwikkelen en aan te bieden. Deze tools besparen niet alleen veel tijd maar geven ook een kwaliteitsimpuls.
www.meestermodel.nl

Technologie├źn

  • .NET Core
  • SQL Server
  • React