Boost je carrière bij Soluso

Geschreven op 20 januari 2022 Boost je carrière bij Soluso

Naam: Parwiz Ahmadi  
Leeftijd: 31
Functie: Fullstack developer
Houdt van: zijn gezin, sport en Kabuli palaw (Afghaans gerecht)
Levensmotto: Think big!

Als startend developer kun je veel kanten op met je carrière. Zonder veel werkervaring kan het echter best lastig zijn de juiste stap te nemen. Welke richting ga je op? Waar komt jouw talent het best tot zijn recht? Parwiz liep stage bij Soluso en bleef ‘plakken’. Inmiddels is hij een vaste en zeer belangrijke waarde binnen het team. Lees hier hoe het hem verging. Misschien helpt het jou ook!

Over de stageperiode

  • Hoe kwam je aan je stageplek bij Soluso?

Ik volgde een les op de HAN die Jean Pierre verzorgde over de ontwikkelstraat bij Soluso. Ik vond het heel interessant, raakte in gesprek en niet veel later was de stage een feit.

  • Wat waren je eerste werkzaamheden?

Ik mocht werken aan het lowcode platform ‘Simba’ wat mijn collega’s al eerder hadden bedacht. Het onderzoeken, plannen, ontwikkelen en vervolgens presenteren van de uitwerking kwam bij mij te liggen.

  • En hoe ging dat?

In het begin was het even ‘zwemmen’, maar dat was juist goed. Zo leerde ik snel zelf zaken uit te zoeken. Het was fijn om regelmatig met een senior (vooral Arno) de technieken en methodes te kunnen bespreken en op basis daarvan de juiste beslissingen te maken. Ik heb mijn afstudeerstage succesvol afgerond, heb veel nieuwe kennis meegenomen en Simba draait! Bovendien heb ik er een hele mooie baan aan overgehouden.

Over je eerste baan

  • Hoe ging het na je stage?

We begonnen ook echt projecten op te leveren die gebouwd waren op Simba. Dat was natuurlijk gaaf. Het door blijven ontwikkelen van Simba en hierin producten bouwen voor onze klanten blijf ik heel leuk vinden.

  • Welke taken heb je nu?

We ontwikkelen wekelijks slimme software voor onze klanten op basis van sprints en de scrum-methode. Voorafgaand aan een sprint zet de product owner de features (ook wel stories genoemd) in de product backlog. Vervolgens bespreken wij deze gedurende een refinement waarin we vragen mogen stellen over deze features en daarna gaan we bouwen. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en werking van functionaliteiten, zoals de koppeling van oplossingen met systemen.

  • Je bent ambitieus, hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?

We leren vooral heel veel van elkaar. Door elke dag nieuwe problemen tegen te komen en op zoek te gaan naar oplossingen, leren we allemaal razendsnel. Het sterke teamverband is hierin echt heel fijn.

  • En hoe halen jullie het maximale uit jullie als team?

Door uitdagingen nooit uit de weg te gaan. We bijten ons erin vast tot we de oplossing hebben.

  • Dus altijd werken? Hoe houd je het dan leuk?

We hebben natuurlijk ook uitjes, lunch en genoeg gezellige momenten op kantoor. Maar we halen vooral veel plezier uit het met elkaar werken. Door respectvol met elkaar om te gaan, begrip voor elkaar te hebben en grapjes te kunnen maken zijn we echt een heel hecht en open team.

Jouw tip aan anderen

  • Waar adviseer je starters/studenten op te letten bij hun eerste carrièrestap?

Probeer te streven naar écht leren vanuit échte vraagstukken uit de praktijk. Zorg voor een fijne werkomgeving waar je collega’s/seniors je kunnen helpen, nadat je eerst zelf je mening hebt gevormd.

  • En waarom zouden zij bij Soluso aan de slag moeten?

De informele werksfeer die je hier hebt vind je denk ik niet snel. Stuk voor stuk zijn het zeer toegankelijke collega’s met gevoel voor teamwork. Je komt in een internationale omgeving met een hip kantoor, en tegelijk is het een goeie leeromgeving met veel uitdagende werkzaamheden en oog voor jouw talent.

 

Wil je wat vragen aan Parwiz? Dat kan altijd. Bel of mail gewoon even.

Terug naar het overzicht