Bites

Goede digitale voornemens

Herkenbare pijnpunten in iedere organisatie…en hoe dat beter kan!

Lees het volledige bericht

De rol van de Product Owner

Ga je een software-applicatie, dan is er een cruciale rol voor de Product Owner. In deze blog lees je wat deze PO doet precies en wat wij van hem van haar verwachten.

Lees het volledige bericht

De Soluso Scrum-aanpak

Welke termen kom je tegen en wat houdt het in?

Lees het volledige bericht

De 7 voordelen van werken in Scrum

Waarom steeds meer organisaties kiezen voor de succesvolle Scrum methode.

Lees het volledige bericht

Hoe werkt ‘Scrum’ softwareontwikkeling?

Lees in 12 punten wat dat Agile scrummen nou precies inhoudt.

Lees het volledige bericht

Case: Rijkswaterstaat

Soms weet je dat je niet 100% efficiënt bezig bent. Je voelt dat het anders kan! Maar hoe?

Lees het volledige bericht

ROSH: "Soluso tackelt eigen probleem"

We kennen het allemaal en helemaal in de ICT en tech-wereld: te druk met service verlenen en bouwen aan mooie producten voor klanten, met als gevolg de eigen branding achter te stellen of zelfs vergeten.

Lees het volledige bericht

Ga je voor maatwerk of kant-en-klare software?

Op de markt zijn ontzettend veel kant en klare softwarepakketten beschikbaar. Voor alle wensen en processen is er wel een tool of pakket te vinden. Vaak zelfs in meer varianten. Maar welke sluit aan bij jullie bedrijf? En doet het dan wat je hoopt dat het doet?

Lees het volledige bericht

Kunstmatige intelligentie

Wat is Artificial Intelligence? Bij Artificial Intelligence denken de meeste mensen meteen aan robots, zelfrijdende auto's en andere futuristische mogelijkheden. Terecht ook, want het is bizar om te beseffen dat deze sciencefiction-beelden van vroeger nu al bijna (of helemaal) werkelijkheid zijn. Maar Artificial Intelligence is zoveel meer. Veel AI-technieken bestaan ​​al veel langer dan men denkt en ze worden ook al langer op hele nuttige manieren toegepast in dagelijkse processen, vooral bij bedrijven. Netflix, je Iphone of je tv…allemaal met AI Er zijn tal van voorbeelden te noemen. Siri op je Iphone is bijvoorbeeld zo’n functie die al gebruikt maakt van Artificial Intelligence. De door jou gevraagde informatie wordt verzameld en tegelijk leert het systeem om je stem beter te herkennen en je steeds beter te bedienen met resultaten. Maar ook Spotify en Netflix houden bij welke films en muziek jij leuk vindt om je suggesties te bieden. En je slimme thermostaat herkent je gedragspatronen, waardoor de verwarming op temperatuur is als jij thuiskomt. Een (hele slimme) helpende hand Eigenlijk geldt: overal waar gegevens binnenkomen, is er een mogelijkheid om AI in te zetten. Om efficiënter te werken

Lees het volledige bericht

Thuiswerken in coronatijd

Toen in maart de coronamaatregelen werden ingevoerd, was het voor ons geen probleem om over te schakelen op ‘het werken op afstand’. Hier en daar moesten we hardware van kantoor ophalen, maar daarbij bleef het wel.

Lees het volledige bericht